Stap voor Stap Voetreflexologie

 

VOETREFLEX en KANKER 

De diagnose kanker zorgt vaak voor grote angst, paniek, hopeloosheid, woede en een gevoel van isolatie. Dit geeft veel stress, waardoor het immuunsysteem het zwaar te verduren heeft. Om ook mensen tijdens of na de behandeling tegen kanker op een verantwoorde manier ondersteuning te kunnen bieden heb ik een gespecialiseerde bijscholing gevolgd. 

Tijdens en na de reguliere behandelingen in het ziekenhuis kan (voetreflex)massage op verschillende momenten en manieren ondersteuning bieden. 

Wat cliënten terugkoppelen als effect is verschillend: 

  • Ontspanning; vermindering spierspanning, beter slapen, meer rust, acceptatie;
  • Verminderen van bijwerkingen van chemo; minder moeheid, minder misselijkheid, minder last van neuropathie, betere concentratie.

Contra- indicatie bij massage:

  • tijdens en een paar dagen na een ijskap
  • wanneer de arts het u afraadt
  • bij trombose 

Na de massage kunt u zich wat vermoeid, zwaar of loom voelen. Dit kan komen door het loslaten van de spanning. Heeft u na de behandeling wat hoofdpijn of juist een wat licht gevoel in het hoofd dan is het nodig om wat extra te drinken om de afvalstoffen kwijt te kunnen raken.

**Deze voetreflexmassages zijn uitsluitend bedoeld ter ondersteuning of aanvulling van de behandelingen van uw arts. De massagages zijn niet bedoeld als  alternatief voor de behandeling of therapie. U blijft dus gewoon naar uw arts gaan.

Voor meer informatie over de specialisatie die ik gevolgd heb, of een collega meer bij u in de buurt kunt u kijken op: http://opleidingen.bytouch.nl/vindt-uw-therapeut-voetreflexologie-kanker/E-mailen
Bellen